BARTIN / MERKEZ - Bartın Bilim ve Sanat Merkezi

BARTIN BİLSEMDEN BÖLGE FİNALİNDE 2 DERECE BİRDEN

TÜBİTAK Ankara Bölge Finalinde Kimya ve Coğrafya alanında iki projemiz bölge 3.sü oldu.

Bu yıl 18.si düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali 22-25 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TÜBİTAK Bölge finali yarışmasında ilimizi, Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Kimya ve Coğrafya alanında iki proje temsil etti.

27-04-202427-04-202427-04-2024

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Muhammed Ali SAVAŞ’ın danışmanlığında, Gazi Ortaokulu öğrencisi Yiğit Talha ATAMAN tarafından hazırlanan “Doğal Boyaların ITO Kaplı Camlar Üzerindeki Fotovoltaik Dönüşüm Verimliliği” projesi Kimya alanında, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yasin ÇOBAN danışmanlığında, öğrenciler Adnan Ayaz ÇINAR, Ali Kaan AYDINLI ve Pamir KESER’in hazırladığı “Türkiye’nin Jeolojik Mirası: Bartın Güzelcehisar Lav Sütunları” projesi Coğrafya alanında Bölge 3.sü oldu.

Yarışmada Ankara, Zonguldak, Bartın, Bolu, Çankırı, Karabük ve Kırıkkale illerinden başvuran 103 projede, 200'den fazla öğrenci ve 100'e yakın danışman öğretmen, 10 farklı kategoriden yarıştı. Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kimya alanındaki proje ile daha verimli ve uygun fiyatlı güneş panellerinin yapılabilirliği ortaya koyulurken, Coğrafya alanındaki proje ile Güzelcehisar lav sütunlarının jeolojik oluşumu ve bölgenin turizm potansiyeli değerlendirilerek, Bartın ilimizin tanıtımına katkı sağlandı.

27-04-202427-04-202427-04-2024

Bölge Finalinde kendilerine ayrılan stantta öğrenci ve öğretmenlerimizi TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa OTRAR, TÜBİTAK Ankara Bölge Koordinatörü ve aynı zamanda Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahiddin ÖĞÜLMÜŞ, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman BOZKAN ile Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin BALTUTAR ayrı ayrı ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi aldı.

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ferhat ERENLER yarışmada projeleriyle ilimizi ve kurumumuzu temsil ederek bölge üçüncüsü olan öğretmen ve öğrencilerimizi kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Yayın: 27.04.2024 - Güncelleme: 27.04.2024 12:18 - Görüntülenme: 98