T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Bartın Bilim ve Sanat Merkezi

İKİ PROJEMİZ BÖLGE FİNALİNDE.

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları açıklandı!

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Ankara Bölge Finaline İki Proje ile Katılıyor

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğretmen ve öğrencileri, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attı. Kimya ve Coğrafya alanlarında geliştirdikleri iki yenilikçi proje ile Ankara Bölge finaline katılma hakkı kazandılar.

Kimya alanında, Fen Bilimleri Öğretmeni Muhammed Ali SAVAŞ’ın danışmanlığında, öğrenciler Gülden ÇAKMAK, Melih Ege ÇİFTÇİ ve Yiğit Talha ATAMAN tarafından hazırlanan “Doğal Boyaların ITO Kaplı Camlar Üzerindeki Fotovoltaik Dönüşüm Verimliliği” projesi, alternatif enerji kaynaklarına yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Coğrafya alanında ise, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yasin ÇOBAN danışmanlığında, öğrenciler Adnan Ayaz ÇINAR, Ali Kaan AYDINLI ve Pamir KESER’in “Türkiye’nin Jeolojik Mirası: Bartın Güzelcehisar Lav Sütunları” başlıklı çalışması, Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve jeolojik zenginliklerini bilimsel bir perspektifle ele alıyor.

Her iki proje de, Bartın Bilim ve Sanat Merkezi’nin bilimsel araştırma ve yenilikçilik alanındaki kararlılığını ve başarısını gözler önüne seriyor. 22-24 Nisan 2024 Tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan bölge finalinde, projeleriyle yarışacak olan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.04.2024 - Güncelleme: 01.04.2024 23:07 - Görüntülenme: 69
  Beğen | 2  kişi beğendi